Vi önskar alla en skön andra advent.

Idag har regnet smattrat mot taket och vinden viner runt knutarna. Vi myser med tänt i kamin och vedspis. Samtidigt passade vi på att baka för att få lite extra mysfaktor. Det blev fantastiskt goda saffransbiscotti. Receptet delar vi gärna med oss av.

50 gram rumstempererat smör

2 ägg

2 dl farinsocker

Vispa ihop tills det blir en smidig smet.

Sikta ner:

5 dl mjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

blanda ihop och tillsätt:

ca 50 gram hackad choklad

1 dl hackad sötmandel

0,5 tsk salt

0,5 gram saffran som fått stå och dra i lite cognac över natten, du kan med fördel koka på det här så alkoholen dunstar. 

Om det är svårt att få ihop går det fint att knåda ihop på mjölat bakbord. rulla längder, platta till något lägg på plåt med bakplåtspapper.

gräddda i 175 grader i 20 minuter. tag ut och skär ungefär centimetertjocka skivor. torka i 100 grader i 20 minuter. 

Hoppas det smakar

8 Dec 2019